Kralenketting

cadeautjes

Hupsend staat ze voor de voordeur. Het is vertederend, dat blije toetje als ik de deur open doe. Deze schattebout is hier altijd welkom. Haar kleintje broertje stort zich vrolijk in mijn armen.’Boeboe’ krijgt een dikke knuffel, waarna hij zich langs mij heen wurmt, onze gang in. Deze blonde peuter gaat op zoek naar de auto’s. De rode met de bloemen op de zijkant is zijn favoriet want die heeft een schuifdeur. Een schuifdeur die ik elke keer opnieuw even open moet maken, zijn vingertjes kunnen dat nog niet.

Zijn zus staat ongeduldig te wachten. In haar handen heeft ze een pracht van een kralenketting. Groen, roze en geel. Als een vrolijk boeketje bloemen, zo oogt het. ‘Voor buuffie’, glundert ze en drukt de ketting in mijn handen. Ik hang hem om mijn hals en bewonder uitvoerig. Ze straalt.

Wat cadeautjes betreft worden we goed bedeeld.

Op mijn verjaardag kreeg ik al bloemen en een tekening, we krijgen baksels als ze mama in de keuken heeft geholpen en laatst kwam ze een pracht van een knutselwerkje brengen. Roze met glitters en prinsessen. De buurman gaf hem een mooi plekje in onze woonkamer. Als ze op visite komt loopt ze altijd door naar de keuken. Op zoek naar de buurman, die verstopt zich er vaak, en op zoek naar alle tekeningen die ze voor ons maakte. Ze hangen gezellig met zijn allen op de koelkast.

Cadeautjes

‘Die heeft Aimy gemaakt’.

Ze zijn allemaal prachtig moppie, en we laten je kunstwerken gezellig op hun plek hangen. Onze keuken is als een galerie inmiddels 😉

Haar broertje banjert achter me aan de kamer in, met zijn favoriet in zijn knuisten geklemd. ‘Boeboe’, zegt hij vrolijk. ‘Openmaken’, vraag ik? Hij knikt van ja. Die schuifdeur is steeds weer een feestje 😉

Als mama roept stormen ze ook weer vol enthousiasme richting de buren, na een dikke knuffel en een lading handkussen. Want ook van eten worden deze twee blij 🙂

Dag snoessies!

Published by Cynthia Poen

Ik ben een schrijver, en daar ben ik retetrots op. Het duurde even, voor ik die woorden in mijn mond durfde te nemen in associatie met mezelf maar inmiddels doe ik het gewoon.

2 thoughts on “Kralenketting

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *