Bijna….

camperbusje

We mogen weer, bijna. Op zwerftocht. Nieuwe avonturen beleven en mooie herinneringen verzamelen. Zoals we wel vaker doen, alleen nu wat langer. Het zorgt altijd weer voor een totaal andere dynamiek in huis. We maken ons op voor een maand in een ander deel van de wereld, en dat is altijd best spannend. Ik ben een huismus namelijk, thuis is vertrouwd en bekend, thuis is lekker. Maar ik vind het ook altijd zalig om me onder te dompelen in nieuw en anders, het is als een soort mini-ontdekkingstocht naar jezelf. Want al die nieuwe mensen en die andere omgeving haalt je uit je comfortzone. Het is ook altijd een verrijking.

Naast het klaarleggen van de paar handige dingen die mee moeten zoals schone kleren en wat boodschappen voor de eerste dagen, moet ook ons busje weer worden omgetoverd tot volledig ingerichte camper. In ons geval betekend dat alleen maar dat we ons bed op moeten maken. We zorgen dat de gasflessen gevuld zijn en dat de ruimte onder ons bed en alle hoeken en gaten nagelopen moeten worden. Want ook al is ons busje misschien niet groot, we vinden altijd onverwacht weer van alles.

camperbusje

De liefste waagt de sprong, dapper als hij is, en komt al snel tot de conclusie dat ik de verzamelaar ben van ons tweeën. Na een uur stapt hij uit ons camperbusje met geel gearceerde routekaartjes, een lekkende pen, dat boek dat ik kwijt was, een vergeten polaroidfoto van ons tweeën terwijl we de slappe lach hebben, volledig uitgedroogde handywipes en volgens hem’ 27 aangebroken keukenrollen’. Ik schiet in de lach. Zo’n keukenrol, je verwacht het niet maar ze zijn waanzinnig praktisch, voor van alles. Dus gebruik ik ze te pas en te onpas, maar klaarblijkelijk wel steeds een andere.

Een goed uur later zijn we klaar, en staat ons schatje glimmend na een goede wasbeurt klaar om met ons mee te reizen. Nog even geduld. Klaar voor een maand op ontdekkingsreis door een gebied van soms ruige, maar altijd wonderschone natuur. Waar we wellicht kunnen wildkamperen, ons onder kunnen dompelen in overweldigende schoonheid, en waar we weer echte stilte gaan ervaren. Ik kan niet wachten.

Published by Cynthia Poen

Ik ben een schrijver, en daar ben ik retetrots op. Het duurde even, voor ik die woorden in mijn mond durfde te nemen in associatie met mezelf maar inmiddels doe ik het gewoon.

8 thoughts on “Bijna….

  1. Oh wat heerlijk weer!!
    Wij hebben net ons 3e weekend camper’en erop zitten & gaan woensdag voor 2,5 week ons eigen mooie land beter verkennen(als het weer wil mee zitten, anders zoeken we het mooiere weer op?)
    Uiteraard ga ik je reisverhaal volgen!!
    Hele fijne vakantie!!! ?

  2. Ik reis graag met je mee…kijk nu al uit naar al je belevenissen en verhalen!
    Fijne vakantie en geniet van de rust 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *