Zin

stemming

Diep van binnen voel ik het borrelen en kriebelen, en dat is niet voor het eerst. Het hoort een beetje bij mij, dat langzaam in de stemming komen. Mezelf weken mee laten slepen, is niet voor mij, ik ben meer van kort maar krachtig šŸ™‚ Wat die feestdagen betreft tenminste, over onze vakantie’s kan ik maanden voorpret hebben!

Deze sinterklaasperiode begint het wat makjes, het volledig meekrijgen van alles rondom de Sint is helaas voorbij. Ik lees eens een flard en hoor soms een glimp op de radio, van het verhaal van dit jaar. Dat pepernoten moment van mijn overbuurmeisje maakt wel wat Sintgevoel los, en spontaan schrijf ik voor de collega’s een rijm. Het rijm verdeel ik grinnikend over alle werkplekken, en aan elk rijm heb ik een gelukskoekje geplakt. Het is een potje voorpret van de bovenste plank, trachten een gezellige sfeer te creĆ«ren is wel aan mij besteed.

Stemming

Dit jaar zouden we geen sinterklaas vieren met ons eigen gezin, onze meiden komen alleen gezellig wat eten en uitgebreid bijkletsen, en daar kijk ik echt naar uit. Bij mij mochten ze namelijk, tot op heden, nog steeds hun schoen zetten. En dit jaar is het de eerste keer dat ze dat niet hebben gedaan. Door de corona zien we elkaar ook gewoon minder vaak dan anders.

Maar het voelt toch wat kaal, en wat leeg. Want ik ben altijd diegene die dat Sintfeestje compleet maakte, met rijmen en toepasselijke cadeautjes. Er was voor mij weinig fijner dan op speurtocht gaan, en dan ging ik niet voor groot en kant en klaar gekocht. Het was altijd een uitdaging om zelf iets passends te fabriceren, en elk jaar lukte dat.

Echt aandacht besteden aan wat je koopt, vol liefde iets geven waar je over na hebt gedacht, vind ik zo ontzettend leuk. En eigenlijk heb ik ook nog wel wat ideeĆ«n voor een rijm. Ik heb nog een dag of vijf, zal ik toch maar…….

Published by Cynthia Poen

Ik ben een schrijver, en daar ben ik retetrots op. Het duurde even, voor ik die woorden in mijn mond durfde te nemen in associatie met mezelf maar inmiddels doe ik het gewoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *