Love handles

overgang

Die niersteen, stiekem realiseer ik me dat hij me wel een duidelijke boodschap heeft gegeven. Want na die ziekenhuisopname, hoe kort ook, was ik fysiek compleet gesloopt. Nou heb ik best een hoop zooi in korte tijd in mijn lijf ingespoten gekregen, maar in mijn achterhoofd vroeg ik me oprecht af of het alleen daar vandaan kwam.

De echte omslag duurde nog wel even. Tot na die zalige vakantie in Frankrijk, waarbij de nodige briewielen en flesjes rode wijn verorbert werden, werd het toch wel de hoogste tijd om mijn love handles kritisch van naderbij te onderzoeken. En dat gebrek aan conditie.

Mijn hele leven is dat lijf van mij wel ongeveer hetzelfde gebleven, in de loop der jaren kwam er eens een kilootje bij en ging er weer eens wat af. Maar ik bleef wel redelijk stabiel, en ik bleef ik ook altijd trouw in beweging. Gewoon ook omdat ik het lekker vind. Ik kan enorm genieten van uren wandelen in mijn uppie.

Overgang

Maar sinds ik de vijftig gepasseerd ben, lijkt het wel of die balans volledig verdwenen is. Mijn rondingen bleven even rond, ondanks verwoede pogingen om ze wat te laten slinken. Waar ik voorheen een week of wat even op moest letten op wat ik naar binnen werkte, hielp daar nu geen lieve moedertje aan. Die weegschaal bleef streng dezelfde cijfers aangeven.

Heel even twijfelde ik of ik niet gewoon een nieuwe weegschaal moest kopen, deze was overduidelijk stuk. Mezelf een potje stevig toespreken is dan de enige remedie, want die weegschaal is misschien oud, maar nog spatzuiver, daar lag het echt niet aan. Accepteer jezelf zoals je bent, ik weet het, bodypositivity, ik ben absoluut voor. Maar toch, iets minder lijf zou ook best kunnen hoor, op een positieve manier, beter voor mijn gezondheid ook šŸ™‚

Ik doe geen gekke dingen, maar ben wel wat oplettender geworden. DiĆ«ten is niks voor mij, want als ik mezelf iets ontzeg, krijg ik er juist zin in. Zo werkt dat bij mij nou eenmaal. Niks geen koolhydraatarm gedoe of andere gekkigheid, maar wat minder van alles. En het lukt. Ondanks die overgang doet die weegschaal lekker wat ik zo graag wilde. Hoe lekker is dat?! Die oude spijkerbroek pas ik inmiddels alweer. Ik kan bijna niet wachten op dat allereerste feestje šŸ™‚

Published by Cynthia Poen

Ik ben een schrijver, en daar ben ik retetrots op. Het duurde even, voor ik die woorden in mijn mond durfde te nemen in associatie met mezelf maar inmiddels doe ik het gewoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *