Heerlijk onderweg

Reizen op dat koeteltempo van ons, is een groot deel van onze vakantie, wij genieten onderweg ook zo verschrikkelijk. Van prachtige natuur, en van mooie vergezichten. Dinsdagochtend stak er ineens een boommarter of soortgelijks de weg over. En er ligt ook regelmatig gewoon een hond te suffen midden op de weg, zo druk zijn de wegen waar wij overheen rijden 🙂 Wij sturen er altijd omslachtig omheen, maar het toont wel aan dat het geen drukke boel is op die zalige tussendoor weggetjes.

We passeren dikke hagen vol onrijp fluitenkruid dat nog lichtgroen is, veldbloemen in allerlei kleurschakeringen en velden vol wuivend goudgeel graan, onrijpe zonnebloemen, oude wijnranken of fruitbomen zwaar van het rijpe fruit. Soms zien we uren geen mens, en onverwacht doemt er dan soms zomaar ineens een huis op naast de weg. Wauw! Dan woon je echt afgelegen.

Prachtige natuur

Ik vraag het me altijd af, hoe het moet zijn om te wonen op zo’n verlaten plek. Dan loop je niet even naar de super als je een boodschap bent vergeten;-) Dan heb je vast een loeier van een vriezer gok ik.

Maar al die pracht onderweg is geweldig. De meeste van mijn foto’s maak ik vanuit een rijdende auto, met mijn mobieltje. Want als de liefste elke keer moet stoppen als ik iets moois zie, kwamen we echt nooit ergens 😉 Soms lukken ze, en soms niet. Maar het lukt wel altijd om een indruk over te houden aan onze dag, en aan wat we allemaal gezien hebben. Het is vooral fijn om samen op pad te zijn, lekker wat kletsen voor de kat zijn viool, of stil en genietend van al dat moois.

Broodjes smeren doe ik vaak ook gewoon al rijdend, en dat gaat me inmiddels hartstikke goed af 🙂 Net als campings zoeken op de bonnefooi. Lang leve google, of gewoon de vaak veelvoudig aanwezige bordjes volgen natuurlijk. Maar soms rijden we door een gebied waar de bordjes onvindbaar zijn, en dan is internet wel een uitkomst. En soms is dat er ook niet, en dan moeten we inventief zijn. Gelukkig vinden we altijd wel iets.

Op deze manier reizen is geweldig. Om je onder te dompelen in al het moois wat een land te bieden heeft, vind ik echt fantastisch. Niet de toeristische plekjes, of het massale opzoeken, maar juist het gewone, want daarin zit zoveel schoonheid. Ik hoop met heel mijn hart dat wij zo nog jaren voort mogen, samen, op dat koeteltempo 🙂

Published by Cynthia Poen

Ik ben een schrijver, en daar ben ik retetrots op. Het duurde even, voor ik die woorden in mijn mond durfde te nemen in associatie met mezelf maar inmiddels doe ik het gewoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *