Vakantieplannen

Scandinavië

Blij zijn met nagenoeg niks, ik heb er een talent voor. En het is ook precies dat talent dat ik volop koester. Volop voorpretten, dagdromen, stom door boekjes bladeren en enthousiast plannen maken. Ook al komt er geen fluit van terecht, de periode dat ik mezelf er lekker in onder kan dompelen heb ik wel mooi te pakken.

Ook al is op vakantie gaan verre van een zekerheidje, het weerhoud mij er niet van om heerlijk te dagdromen. Zeker nu die jaarwisseling bijna voor de deur staat, is het tijd om ongegeneerd vooruit te kijken. Ik verlang niet naar een tropische vliegreis of een verre bestemming, als wij met ons volkswagenbusje weer op pad kunnen dit jaar ben ik al dik tevreden. En na een summier aanvalletje van keuzestress, is onze beoogde richting Scandinavië geworden. Hoe zalig.

Mocht het alsnog gewoon kamperen in Drente worden, ook leuk hoor echt, dan heb ik me wel heerlijk vermaakt in de tussentijd.Maar toch, Scandinavië, de romantiek, ik kijk er naar uit.

Scandinavie

Ik droom van fjorden, eindeloze natuur en overstekende elanden. Weergaloze luchten vol sterren en een zon die amper ondergaat. Skinny dippen op stille plekjes, fijne kampvuurtjes en rust. Heel veel rust. Dat het ook weleens balleweer kan worden weet ik natuurlijk maar dat blok ik gewoon, regen past niet in mijn voorpret-droom.

Daarbij ben ik ook op vakantie snel tevreden, en dat busje van ons is razend geduldig, die neemt ons vol enthousiasme mee waar we maar heen willen. Als het regent rijden we gewoon net zo lang tot het ergens droog is.

Hopelijk wordt het nog een poosje heel erg winters, kan ik eindelijk weer eens een rondje schaatsen of lekker stampen door bergen sneeuw. Mocht het echter continue ballenweer worden dan weet ik alvast waar ik die druilige zondagen mee ga vullen 🙂

Heb jij al vakantieplannen?

Published by Cynthia Poen

Ik ben een schrijver, en daar ben ik retetrots op. Het duurde even, voor ik die woorden in mijn mond durfde te nemen in associatie met mezelf maar inmiddels doe ik het gewoon.

2 thoughts on “Vakantieplannen

  1. Super leuk Scandinavië wel voldoende anti mug meenemen en een flinke voorraad wijn en bier. Dat is niet te betalen daar. Ik ben toe aan warmte dus waarschijnlijk Italië.

    Groet
    Peter

    1. Het staat meteen op mijn checklist Peet! Italië is ook zalig, wij doen dat zonnige toetje toe hopelijk nog in september, Frankrijk, vanzelfsprekend 🙂 Groet Cynthia Ps Mooie feestdagen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *