Mijn fijne baan

competenties

Terwijl ik geconcentreerd wat digitale mappen open realiseer ik me hoe fijn ik dit vind, dat wat ik nu aan het doen ben. Ik heb er naar verlangd, om juist in deze mappen te mogen werken. Dat klinkt een beetje gek, maar toegang tot deze specifieke digitale mappen horen bij die hele fijne baan. Die fijne baan die ik al een hele poos ambieerde, en die ik nu alweer ruim anderhalf jaar vervul.

Heel veel jaren geleden, een stuk of vijftien, riep ik het al met enige regelmaat, dat ik ooit als zorgbemiddelaar wilde werken. Het leek me een geweldige functie, en ik heb altijd de indruk gehad dat het echt iets voor mij zou zijn. Geen idee waarom ik dat zo voelde, maar die mix van competenties die nodig zijn voor deze baan, die past gewoon bij mij. Dat wist ik zeker.

Competenties

Het duurde echter wel even voor het uiteindelijk zover was, want op voorhand moesten er best nog wat horden worden genomen. Ik groeide er naar toe, naar die fijne baan, door alles wat ik in die tussentijd deed en leerde. Mogen zorgen voor iemand anders heb ik altijd waardevol gevonden. Al die jaren in de directe zorg, toen ik heel praktisch mocht zorgen voor, of er iets verder vanaf en dan mogen zorgen voor alles er om heen. Voor onze bewoners, voor de families en voor de collega’s, ik vind het allemaal prachtig.

E ook al klinkt het wat dramatisch, op het moment dat ik die vacature voorbij zag komen wist ik het gewoon zeker. Dit keer was die baan voor mij, want inmiddels had ik de juiste competenties eindelijk in huis. Die overtuiging nestelde zich onherroepelijk op een plekje in mijn lijf, en mijn hoop groeide. Na twee gesprekken kreeg ik het verlossende telefoontje. Die baan was van mij en ik was oprecht ‘over the moon’. Echt, een mal dansje in de kamer, dat werk šŸ™‚

Een hele fijne baan is van een ongekende rijkdom. En dat komt ook omdat ik op plekken heb gewerkt waar ik me niet zo fijn voelde. Werken is niet alleen maar een middel om je salaris mee te verdienen, voor mij is het zoveel meer dan dat. Ik ben dol op mijn werk, echt oprecht. En ik werk met een geweldig team collega’s, ook al mopper ik ook heus weleens op ze.

Tevreden ga ik elke dag aan het werk, zonder een greintje tegenzin. Want ik weet inmiddels dat ik gelijk had. Mijn fijne baan, die past bij mij, hopelijk blijven we nog heel lang een duo!

Published by Cynthia Poen

Ik ben een schrijver, en daar ben ik retetrots op. Het duurde even, voor ik die woorden in mijn mond durfde te nemen in associatie met mezelf maar inmiddels doe ik het gewoon.

2 thoughts on “Mijn fijne baan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *