Goede voornemens

jaar

Het begin van een vers jaar vind ik altijd bijzonder. En een beetje gek. Na heel veel dagen vol drukte, familiebezoeken en ander gedoe geeft 1 januari zo’n leeg gevoel. Op een goede manier welteverstaan.

Zo’n heel jaar dat nog leeg voor je ligt, en wat je volledig zelf in mag kleuren. Dromen die nog heel zijn. Niks geen zeepbellen die uit elkaar zijn geknapt maar die allemaal nog glansrijk weerkaatsen in de glimmerdjes van iemands ogen.

Ik doe niet aan goede voornemens. Plannen maken doe ik lukraak en als iets niet goed voelt verander ik het ‘on the spot. Wachten tot 1 januari is zinloos. Daarbij ben ik ook veel te ongeduldig om te wachten met die uitvoering, als iets anders moet dan wil ik het meteen.

Jaar

Ons jaar begon deze keer in het buitenland. We hebben een gîte gehuurd bovenin de heuvels van de #Morvan. Het leek me ultiem om een nieuw jaar in alle stilte te beginnen. En ik had gelijk. Even uit alle hectiek stappen is zalig. En we hebben puur toevallig echt weer een plaatje van een huis uitgezocht. Klein maar fijn, en vol van de charme waar we alle twee zo heel erg dol op zijn. Frans en authentiek.

Temidden van golvende groene heuvels, en brandende houtkachels, kijk ik terug op een pracht van een jaar. En kijk ik verlangend uit naar alles wat me nog te wachten staat. Ik wens jullie voor 2023 een hart vol liefde toe, en gezondheid, want die twee samen is de ware rijkdom in het leven!

Published by Cynthia Poen

Ik ben een schrijver, en daar ben ik retetrots op. Het duurde even, voor ik die woorden in mijn mond durfde te nemen in associatie met mezelf maar inmiddels doe ik het gewoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *