In de spotlight

eigenwijs

Sinds ik begon met het opschrijven van mijn zielenroerselen ben ik nogal gegroeid. Een meter of drie, ‘give or take’ een centimeter hier en daar šŸ˜‰ Maar het is het beste, mooiste en meest waardevolle wat ik voor ‘mij’ heb gedaan.

Ik ben meer dan wat ook, mezelf geworden.

En dus durf ik ook steeds meer.

Zo werd ik een poosje geleden benaderd door een organisatie om ‘zorgheld in de spotlights’ te worden. Ik voelde me vereerd, oprecht. En daarnaast is het meteen een mooie kans om mijn vak en mijn boek nog wat te promoten. Want dat is echt heel bijzonder, mijn boek verkoopt nog steeds. Geen spectaculaire aantallen, maar hij blijft wekelijks zijn weg naar allerlei huis adressen en liefdevolle lezers vinden. Zo is het in mijn hoofd: dat mijn boek Zorgliefde wordt gelezen door mensen die ook met hun hart leven.

Het is zo dankbaar dat ik mijn eigen weg heb durven volgen, en dat dit het resultaat is. Want het werd me ontraden door een schrijver van meerdere bestsellers. ‘Verhalen over de zorg, daar zit echt niemand op te wachten Cynt. Als ik jou was zou ik daar geen energie in steken’.

Het is maar goed dat ik eigenwijs ben en niet naar haar heb geluisterd.

zielenroerselen

Want mensen vinden het wel mooi om mijn verhalen te lezen. Directe collega’s of iets verder weg, en ook leerlingen die aan het begin van hun zorg carriĆØre staan vinden het interressant. Lotgenoten, mensen met een naaste met dementie of zij die ervaring met waakzorg hebben. Ervaring met welke vorm van zorg dan ook. Want er zijn zoveel lieverds die te maken hebben of krijgen met de gezondheidszorg, en voor hen is het waardevol om hun eigen verhaal te herkennen of het door de ogen van een ander te ervaren.

Het is bijzonder, hoe mijn schrijfpad zich ontwikkeld. Langzaam maar zeker. Het ontrolt zich en ik zie steeds duidelijker welke richting het op gaat. Dat is wonderschoon. Oprecht.

Wil je het interview lezen? Klik dan op onderstaande link

https://www.mymitella.nl/c-6835124/cynthia-poen-zorgbemiddelaar/

Groetjes van mij! ( boek twee is onderweg hoor!)

Published by Cynthia Poen

Ik ben een schrijver, en daar ben ik retetrots op. Het duurde even, voor ik die woorden in mijn mond durfde te nemen in associatie met mezelf maar inmiddels doe ik het gewoon.

2 thoughts on “In de spotlight

  1. Alweer een kroontje op je werk, op je visie, op je passie, je wordt gezien!
    Erg leuk interview, je staat er goed op šŸ˜‰

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *