De glazen keet

Dat ik rijk ben weet ik al lang. Rijk met dat leven van mij. Met mijn mooie gezin, mijn leuke baan, die fijne plek die ons thuis is, mijn sociale leven, domweg rijk. En dat er heel veel mensen zijn die veel minder goed af zijn weet ik ook. Ik realiseerde me dat weer eens tijdens mijn hardlooprondje vanmorgen.

Op woensdag ben ik altijd vrij en rond zessen op. Dan vind ik het zalig om vroeg op pad te zijn. Vanmorgen liep ik door ons mooie dorp langs de tent die is opgezet ten behoeve van dat prachtige evenement in Heemskerk. De glazen keet, een hartverwarmend lokaal initiatief dat vandaag afgetrapt wordt. Dat initiatief zamelt geld in, belangeloos, voor de Heemskerkse minima. Voor een zalige volle tas boodschappen voor de kerstdagen, een tas vol met verwennerij. Die ik ,soms zonder nadenken, haal voor ons gezin als ik daar toevallig zin in heb.

Daar werken we alletwee hard voor, dat weet ik ook hoor. Maar niet iedereen is daarmee gezegend, met die mogelijkheden. Soms liggen mogelijkheden eenvoudigweg buiten je bereik.

De komende dagen zetten heel veel mensen zich belangeloos in om zoveel mogelijk geld in te zamelen. En om daar tegelijkertijd ook een feestje van te maken met en voor elkaar. Een goed doel dat hand in hand gaat met een hoop gezelligheid. Om samen die slingers van het leven weer eens op te hangen. Waar een klein dorp toch groot in is, ik vind het machtig mooi. Het zou me niet verbazen als dit de komende jaren weer gaat uitgroeien tot een geweldig groot evenement, op zijn Heemskerks zeg maar.

Dus kom langs, bij die glazen keet, en doneer de komende dagen! Vier een feestje en gun een ander datzelfde door ook iets weg te geven. Want leven doe je niet alleen, leven doe je samen.

Published by Cynthia Poen

Ik ben een schrijver, en daar ben ik retetrots op. Het duurde even, voor ik die woorden in mijn mond durfde te nemen in associatie met mezelf maar inmiddels doe ik het gewoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *