Mijn dorp

heemskerk

Ik vind het zalig om mijn boodschappen lopend te doen. En dan met name op de vroege zaterdagochtend. Die bijna totale stilte, die er dan nog in ons dorp rondhangt, terwijl dat hele vrije weekeind nog voor me ligt. Vol mogelijkheden om al die lege uren te vullen, met wat dan ook.

Ik vind het echt razend gezellig om gewoon in mijn eigen buurtje een tas vol verse spullen halen. Nog een voordeel van midden in het centrum van Heemskerk wonen. Ik verkeer in een luxe positie, en dat weet ik oprecht.

Ik ga altijd eerst naar mijn favoriete bakker. Er is weinig fijner dan de geur van vers gebakken brood vroeg in de ochtend. Om te kiezen uit dat enorme aanbod van prachtige verse broden en broodjes is elke week wel een dingetje hoor. In de winkel klets ik wat uit de losse pols, terwijl ik mijn keuze maak. Met een tas vol krakend vers brood, loop ik langs de groenteboer. Ook altijd even bijkletsen, het is inmiddels wekelijks een vast dingetje geworden en ik vind het enig. Soms loop ik aansluitend meteen langs de dorpsslager, soms ga ik eerst lekker thuis koffie drinken.

Heemskerk

Nog meer dan anders, wil ik nu mijn boodschappen doen bij onze lokale winkels, zodat dat straks ook nog kan. Als eindelijk die covid-rem eraf gaat. Bij dat fijne winkeltje, voor die heerlijke verse thee of koffie. En die geweldige bonbons natuurlijk. Dat zorgt er ook meteen voor, dat ik er niet te vaak kom, anders groei ik echt dicht.

Sportspullen en nieuwe wandelschoenen, ook bij die lokale winkelier, natuurlijk. Want nu veel winkeliers worstelen om het hoofd boven water te houden, is elk steentje een fijne bijdrage. Ons heerlijke dorp heeft een keur aan leuke winkels, zoals die zalige platenwinkel waar we graag onze nieuwe aanwinsten scoren, en dat wil ik graag zo houden. Die verscheidenheid maakt dat dorp van ons nog weer een tandje fijner.

Ik hoop met heel mijn hart dat ons mooie dorp binnenkort weer bruist en sprankelt, al onze terrassen weer vol zitten, en we weer mogen proosten met elkaar. Mogen feesten met elkaar. Ik kijk er waanzinnig naar uit!

Published by Cynthia Poen

Ik ben een schrijver, en daar ben ik retetrots op. Het duurde even, voor ik die woorden in mijn mond durfde te nemen in associatie met mezelf maar inmiddels doe ik het gewoon.

2 thoughts on “Mijn dorp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *