Goede voornemens het raam uit!

dromen

Ik start mijn dag meestal op dezelfde manier. Wat slaperig en nog lekker warm onder mijn knusse dekbed, scroll ik op mijn telefoon wat door de krant en langs Facebook. Soms ben ik dapper en open ik mijn Wordfeud. Maar meestal is mijn hoofd daar nog niet scherp genoeg voor, zo heel vroeg op die ochtend.

Vanmorgen zat ik ook wat te scrollen, en ineens kwam ik mijn eigen naam tegen. Op een andere site, boven een column die ik pasgeleden had geschreven. Het vervulde me met trots, enorm veel trots dat mijn stukjes goed genoeg zijn om ergens anders te worden geplaatst. Dat iemand me een podium geeft, om mijn schrijfsels aan de wereld te tonen.

Ik schrijf nog niet zo lang, het is een droom die ik zelfs voor mezelf heel lang verborgen heb gehouden. Nu ik daar eindelijk ruimte aan geef, ontstaat er ongelofelijk veel moois, en dat had ik een jaar geleden niet voor mogelijk gehouden.

Stukjes schrijven is een mooie manier om herinneringen te herbeleven, om mijn gedachten op een rijtje te krijgen en oud zeer te verwerken. En er zijn nog heel veel dierbare stukjes die ik zou willen schrijven, maar die nog net te pijnlijk zijn, die bewaar ik tot het juiste moment. Er is een eigen tijd voor elk stukje, en pas als een herinnering of een belevenis een bepaald gevoel oproept, kan ik er een passende blog over schrijven.

Dromen

Na een lange periode waarin ik met mezelf in gevecht ben geweest, lijk ik mijn balans weer te hebben gevonden. Dat vredige en intens tevreden gevoel dat me dat van binnen geeft, is weergaloos mooi. Voor mij dus geen goede voornemens voor het nieuwe jaar. Die paar extra kilo’s die ik met me meedraag, passen bij me en bewegen doe ik genoeg. Ik rook niet en drinken doe ik met mate, met af en toe een uitspatting hier en daar, ook niks mis mee. Dromen doe ik daarentegen wel, die bevallen me veel beter, in dat hoofd van mij kan ik alle kanten opdromen.

Mijn droom voor 2019 is absoluut vervuld. Boven verwachting zelfs, want ik geloofde niet echt in mezelf, dacht niet dat mij dat zou lukken. Inmiddels liggen mijn dromen voor 2020 klaar, en ik ben nu al razend benieuwd of het me het komende jaar gaat lukken om die ook te vervullen.

Published by Cynthia Poen

Ik ben een schrijver, en daar ben ik retetrots op. Het duurde even, voor ik die woorden in mijn mond durfde te nemen in associatie met mezelf maar inmiddels doe ik het gewoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *