Coronacoupe

grijs

Wat verbouwereerd keek ik vanmorgen naar mijn eigen hoofd in de spiegel, dat gebrek aan kappersbezoekjes van de afgelopen periode begint zich overduidelijk af te tekenen. Ik wordt grijs!

Nou was dat vanzelfsprekend niet echt een verrassing, gezien mijn leeftijd. Maar omdat ik met enige regelmaat in die kappersstoel zat, en professioneel onder handen werd genomen, had ik er weinig erg in. Waar ik me wel over verbaas, is dat het me niet zoveel uitmaakt, die opkomende grijze strepen. Nou ja, streepjes, want het valt eigenlijk best mee. Komt vanzelfsprekend ook door die enorme bos haar van mij, de kleur die het voorheen had heeft nog steeds de overhand.

Als kind was ik spierwit, en mijn bijnaam was dan ook ‘die witte’. Over een paar jaar is die dus ook weer fijn van toepassing ­čÖé

Grijs

Als ik de kranten mag geloven, komt een kappersbezoekje weer in zicht. Enthousiast app ik de liefste, dat ik voor hem alvast een afspraak ga maken, want ik weet hoezeer hij verlangd naar een kappersbezoek. Uit zijn korte haar is de coupe volledig verdwenen, maar vooral zijn baard neemt illustere vormen aan, dat is inmiddels een woeste bos. Ik vind het prachtig hoor, dat vooropgesteld, hij begint zelfs te krullen, die volle baard. Maar hij wil er graag enigszins van verlost worden, ietsje korter is een stuk fijner.

Ik ga lekker voor een verfje, ook al heb ik wel echt even getwijfeld. Maar ik wacht toch nog een paar jaar, tot het echt veel grijzer wordt. Dan ga ik die lange lokken van mij wat korter wieken en grijs/wit laten worden. Voor nu gaat die spoeling er gewoon weer door, ben ik lekker weer egaal gem├¬leerd en heerlijk eenduidig gekleurd, ook weer mooi. Waarschijnlijk tenminste, eerst vanavond even afwachten, of we echt weer mogen ­čÖé

Published by Cynthia Poen

Ik ben een schrijver, en daar ben ik retetrots op. Het duurde even, voor ik die woorden in mijn mond durfde te nemen in associatie met mezelf maar inmiddels doe ik het gewoon.

2 thoughts on “Coronacoupe

  1. Heerlijk weer Cynthia. Ik ben dat stadium van grijze streepjes voorbij. Was geen houden meer aan dus nu spierwit. (Van mezelf) de coronacoupe is dus not done.
    Met mijn dikke haar op Coronalengte voel ik me net een mop voor de vloer.
    Dus snel weer een undercut coupe zo gauw het kan. Dan heeft At het mooi makkelijk met z’n altijd gladde coupe. Gr. Ellen.

    1. haha een mop voor de vloer ­čÖé jij hebt ook een enorme dikke bos he?! Die spierwitte kleur van jou is prachtig, maar ik herinner me al je andere kleurtjes ook nog hoor! Volgende week zijn we vast weer als nieuw, frisgeknipt het voorjaar tegemoet. Groetjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *